26 Temmuz 2010 Pazartesi

Turunç ve Koyları

Bütün yazı Marmariste geçirip etraftaki cennet koyları gezip görmemenin olmayacağını düşünerek düştük yollara. Önce kaldığımız yer olan tatil beldesi Turunç’u merkez alıp yakınlardaki koyları gezmeye başladık.

Bir gün; Profösörlere ait çok şirin bir sitenin içinden geçerek, çok dik bir yokuştan Amos koyunun içine indik. Ufak sevimli bir tesis ve mis gibi pırıl pırıl bir deniz. Sitedeki evlerin büyük çoğunluğu taş olduğu için gözü hiç yormayan bir yapılaşması var. Site sahiplerinin burayı aldıktan sonra alanı SİT alanı olarak ilan ettirdiklerini duyunca insanın yüzünde belli belirsiz bir tebessüm oluşuyor.

Başka bir gün; Amostan birazcık daha büyük ve etrafın yeşilliğinin keyfine varabileceğin Kumlubük koyu. Deniz tabiki yine tertemiz ve pırıl pırıl, insan yüzmeye ve denizin altındaki güzellikleri izlemeye doyamıyor burada. Serendip adlı çok hoş bir butik otel buluyoruz ve günübirlik misafir olarak konaklıyoruz. Otel tamamen dolu olmasına rağmen sanki garsonlar sadece bize hizmet ediyormuş hissine kapılıyoruz bir an. Güzel bir kumsalı ve iskelesi var. Sessiz sakin ve kafa dinlendirme tatili yapmak isteyenlere şiddetle tavsiye edebilirim.

Hiç yorum yok: